Profesor MUDr. David Cibula, CSc., vedoucí Onkogynekologického centra ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, popisuje, v čem spočívala jeho účast na Evropském onkogynekologickém kongresu ve Vídni.
“Téměř 1,5 roku pracovala mezinárodní skupina odborníků z několika oborů na přípravě nových doporučených postupů pro léčbu pacientek s karcinomem děložního hrdla. Na projektu se podílelo téměř 30 expertů z 12 zemí, oblast diagnostiky měla na starosti Doc. Fischerová z našeho centra a já jsem měl možnost skupinu vést. Na kongresu ESGO ve Vídni byly tyto postupy poprvé představeny odborné veřejnosti. Kromě jazykových mutací připravujeme i verzi určenou pro pacientky a pacientské organizace. Cílem doporučených postupů je sjednotit postupy v Evropě i jinde ve světě a zlepšit kvalitu poskytované péče. Objem vykonané práce dobře dokumentuje rozsah závěrečné zprávy, která čítá téměř 400 stran textu.”