Pokud si zakoupíte časopis Moje zdraví, dozvíte se více o Prof. MUDr. Davidu Cibulovi, vedoucímu lékaři Onkogynekologického centra Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. V rozhovoru mluví o například o tom, jak vypadá jeho pracovní den, proč si vybral právě gynekologický obor a z čeho čerpá energii.

Vy sám také pomáháte i jako předseda správní rady Nadačního fondu Hippokrates. Můžete jej prosím čtenářům představit? Rozsáhlé spektrum aktivit není možné, a to nikde ve světě, dlouhodobě zajistit bez finanční podpory z více zdrojů. To se samozřejmě týká i našeho Onkogynekologického centra, které je největší v České republice.

Pro podporu aktivit tohoto centra jsme před více než rokem založili neziskový transparentní Nadační fond Hippokrates. Díky němu můžeme systematicky zvyšovat kvalitu péče poskytované ženám s rizikem vzniku zhoubného nádoru a pacientkám s přednádorovými změnami nebo se zhoubným gynekologickým nádorem.

Podporujeme rozvoj špičkového výzkumu v oblasti prevence, diagnostiky a léčby zhoubných gynekologických nádorů. Díky fondu se podařilo podpořit některé kolegy, aby mohli prezentovat své výsledky na zahraničních konferencích, podařilo se získat prostory pro centrum a zkultivovat prostředí v těch stávajících, máme nové webové stránky s příběhy pacientek, což jiným pacientkám velice pomáhá. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem dárcům.